akyol2Op dinsdag 17 oktober ging de sectie Nederlands met maar liefst zestig Cygnianen naar de literaire talkshow van Özcan Akyol (bijgenaamd 'Eus'). Deze flamboyante schrijver, vaak tafelheer bij DWDD, gaf een mooi interview, waarbij hij o.a. Kempi liet horen, en tipte vooral werk van een schrijver te lezen "bij wie je iets VOELT" ?. Onze leerlingen stelden zeer gymnasiale vragen, en al verliep de slotquiz een beetje rommelig, onze eigen Junior uit klas 4C heeft hem toch maar mooi gewonnen namens het Cygnus! [ Marilise Egmond ]


Sophie Kuhlmann uit klas 4B schreef het volgende:
Ik vond de sfeer bij de Akyollezing heel fijn. Iedereen was heel relaxed en het voelde eigenlijk gewoon als een normaal gesprek, in plaats van een lezing. Ook vond ik het fijn dat Eus heel erg zichzelf was. akyol1Hij vertelde gewoon zijn mening, en het was niet geforceerd.

De mensen in de zaal mochten ook vragen aan Eus stellen. Zelf heb ik dat niet gedaan, maar de vragen van de anderen waren wel heel interessant. Je werd doordat je vragen mocht stellen ook heel erg bij de lezing betrokken. De mensen die vragen hadden gesteld kregen van Eus zelf een heel uitgebreid en eerlijk antwoord.

Na het vragen stellen kwam er een quiz. Dit is natuurlijk heel fijn, want dan kun je ook nog wat actiefs doen, anders moest je de hele tijd luisteren, en dat zou op den duur ook saai worden. De winnaars van de quiz kregen een prijs, dus dat was nog een reden om nog meer je best te doen. Na de quiz was de lezing afgelopen en kon je nog een gesigneerd boek bij Eus halen, of je kon met hem op de foto. Dat vond ik heel cool.

eus