Beste sponsoren,

 

We hebben met elkaar een fantastisch bedrag opgehaald te weten:

9488,66 euro.

 

In een eerder stadium is afgesproken om 20% van de totale opbrengst naar Thermopylae over te maken, het kamp waar we voorgaande jaren kwamen.

Dit betekend dat we 1897,73 euro over gemaakt hebben naar het rekeningnummer van onze contactpersoon in Thermopylae. 

De hulporganisatie die wij dit jaar bezochten (OCC in Nea Kavala) zal via Dirk 80% ontvangen wat neerkomt op een bedrag van 7590,93

 

Excuus voor het feit dat deze informatie wat laat op onze site aangegeven wordt!

 

Hieronder een bericht van Dirk (onze contactpersoon in Griekenland)

Wij hebben de doelstelling om U de komende periode verder op de hoogte te houden van de ontwikkelingen aldaar.

 

Vriendelijke groet van alle organisatoren ;-)

 

 ====================================================================================================

Beste sponsoren,

 

Even een korte update over wat er gaande is en waar we mee bezig zijn om het door jullie ingezamelde geld zo goed mogelijk te besteden...

Er is nog niets gekocht omdat we gezamenlijk met OCC en Drop In The Ocean gekeken hebben naar wat de prioriteit heeft.

Op dit moment, en dat zal niet veranderen is dat voor de mensen in het kamp mobiliteit, als we dat terugkoppelen naar OCC en Drop betekend dat fietsen....

Omdat ze fietsen hebben van verschillende merken ( de meeste zijn geschonken ) en kwaliteit betekend dat dat er enorm veel onderhoud is, er gaan dingen stuk en er zijn te veel verschillende onderdelen nodig.

Dus...het grote probleem is; hoge kosten qua onderdelen en enorm veel arbeidsuren van de vrijwilligers ( die GEEN fiets specialisten zijn) om de fietsen enigszins rijdende te houden...

Na overleg met alle partijen hebben we besloten om te kijken naar een fiets zonder versnellingen (het traject naar het kamp is bijna vlak dus niet nodig) sterke wielen en frame en dus onderhoudsvrij zodat de vrijwilligers hun tijd aan hard nodige projecten met kinderen kunnen besteden ipv fietsonderhoud.

OCC heeft een fiets besteld uit China die daar ook als OV fiets gebruikt wordt net als in Nederland, kostprijs zou rond de honderd Euro zijn, als die hier is eerdaags gaan we inspecteren of die hufterproof is.

Ook is er contact met de Nederlandse leverancier van de OV fietsen die je op de Nederlandse Stations vindt, zij zouden ook willen bijdragen als sponsor voor dit project....win /win situatie!

Die fietsen zouden iets duurder zijn maar daarvan weten we al dat ze enorm sterk zijn.

Met deze keuze, ten overstaan van onderdelen kopen en blijven repareren zou dit qua besteding veel meer effect hebben.

Ook willen we wat tuinier spullen kopen voor een project waarbij de mensen hun eigen groente verbouwen, dingen zoals tuingereedschap, tuinslang, planten en zaden.

 

Zodra we meer weten stuur ik weer een bericht.

 

Het kamp in Nea Kavala heeft nu 1050 vluchtelingen waarvan 30 procent in tenten met overdag 30 tot 35 graden....er is veel spanning en soms ook agressie, een trieste situatie.

 

Als jullie nog input of vragen hebben laat maar weten!

 

Mvg Dirk Ladiges.