Op vrijdag 29 november is het zover: in de aula worden de eerste twee films vertoond van het Filmhuis Cygnus! Mooie, gevarieerde films uit de hele wereld, daar gaat het om bij deze nieuwe loot aan de dikke culturele stam van het Cygnus. Alle Cygnianen vanaf de derde klas zijn welkom bij de opening om 17:15 uur. 

Op drie vrijdagen in de donkere maanden worden twee films vertoond waarvan de titels tot de vertoning geheim blijven, als een soort Sneak Postview. De andere dagen van het FC zijn 31 januari en 27 maart. De vertoning van de eerste film begint steeds om 17:15 uur; de tweede volgt na een korte pauze om even de benen te strekken. Bezoekers nemen zelf eten en drinken mee.

De eerste editie van het FC begint tijdens het afscheid van onze rector Renée Kloos. De reden dat we deze openingsavond niet hebben verschoven is omdat de regisseur zelf de tweede, veelgeprezen en -gelauwerde film komt introduceren. We prijzen ons gelukkig met zo’n feestelijk begin, dat hopelijk het begin is van een lange Cygnustraditie.