DREIGRVrijdag 4 september hebben 42 leerlingen auditie gedaan om te mogen stralen in de Dreigroschenoper van Bertolt Brecht, de nieuwe productie van het Cygnus. In twee groepen van ruim 20 auditanten werd op hoog niveau geauditeerd. Helaas was er maar plek voor 9 spelers.

De selectie is gemaakt en de spelers zijn gekozen door regisseur Ester Bolte en haar assistent Merel Dijkhuizen (sinds vorig jaar alumna van onze school). Hartelijk gefeliciteerd:

Lara Simsek, Mijntje Boeke, Alexander M. Hiebsch, Noah Claasen, Daan Krol, Leeuw van Moerkerken, Tessel de Vries, Lara Breedveld en Gijs Voskes.

In de Dreigroschenoper zitten zeker zeven muziekstukken die live ten gehore zullen worden gebracht. In de leerjaren 4, 5 en 6 van muziekdocent Guy Vossen waren al 25 leerlingen geselecteerd. Daar zijn nog vier leerlingen uit de onderbouw aan toegevoegd die de zware auditie op vrijdag 11 september bij de heer Vossen hebben doorstaan. Viool: Geert Noorzij, cello: Janko Wiebenga, drums:Teun van Asbeck en ook Luka Lopivsec deed een weergaloze auditie op piano met zang.

Tevens vinden op korte termijn gesprekken plaats met de decorbouwers, kostuummakers en de techniek.

Geplande opvoeringen zijn op 9 en 10 maart 2016 in onze eigen theaterzaal op de vierde verdieping.

elektrgitaar jankocello

viool

akoestgitaar drumstel

auditiedreigr
Chiara Tissen met een groep auditanten op 4 september.