damtotdamgroep2015compleet

keesdamtotdamOp 20 september was het weer zover: de Dam tot Damloop. Ook een groep leerlingen van het Cygnus renden mee, evenals gym-docenten, een classicus en jawel, onze eigen roostermaker, Kees de Gooijer. zie foto >>

Koen Goedemondt schreef over deze dag:

"Wat een mooie happening die Dam tot Dam.  Met een team van 18 mensen vertegenwoordigen we onze school.

Op het Centraal station is het een drukte van belang. Het duurt dan ook even voordat onze ploeg compleet is. De voorspanning is duidelijk merkbaar aan de gesprekken die we voeren en de zenuwplasjes die gepleegd worden. Voor velen is de voorbereiding verre van ideaal geweest en toch gaat het vandaag gebeuren.

vismoedigtaanDe meeste deelnemers komen net op tijd voor de foto terwijl Kees op dat moment samen met zijn maat de ideale startplek inneemt. Als het startschot klinkt maakt het niet uit dat het een tijdje duurt voordat het hele deelnemersveld de streep passeert aangezien de chip in je startbewijs de nettotijd precies registreert.

En weg zijn we: Job, Pim, Wouter, David, Joris Julio, Titus, Fenna, Estela, Caitlin, Liza, Nicolet, Kees, Gert, Dennis, Paul, Yasmin en ik. Job schiet er als een haas vandoor, zijn talent voor deze sport is goed zichtbaar.

Kees en Paul laten zich niet gekmaken en beginnen in een rustig en regelmatig tempo. Dennis en ik doen een poging om Job bij te halen.

In de IJtunnel trekt het deelnemersveld langzaam steeds meer uit elkaar. Aan de kant van de weg worden we toegejuicht door Cygnianen als: Danielle, Philip, Bep, Marah, Pauline en vele anderen.

De sfeer is fantastisch langs het parcours en we krijgen regelmatig een extra impuls door de diverse muzieksoorten die knallend bij ons binnen komen.

shai

Iedereen voert zijn eigen strijd tegen lichamelijke en vooral ook geestelijke pijnprikkels. Nicolet meldt zich bij de EHBO post vanwege hyperventilatie en moet daar langer blijven zitten dan dat ze zelf wenst.

Uiteindelijk krijgen we allemaal een euforisch gevoel na het passeren van de finish in Zaandam. We eten en drinken wat op een goed geoutilleerd Business park en vinden onze weg terug naar de stad.

We hebben in een eerder stadium met een delegatie van het Cygnus gymnasium de Zevenheuvelenloop in Nijmegen gelopen. Hoewel ook deze loop prima is hebben we met de Damloop een ideaal alternatief in onze eigen omgeving. We hopen dan ook dat het lopen van deze 16,1 km een traditie wordt bij ons op school."

Niet in de lijst hieronder, maar wel op de actiefoto hiernaast staat Shai Walhain uit klas 2E. Hij liep een puike tijd van 1:14:26. Dat is sowieso een geweldige prestatie en voor iemand van zijn leeftijd helemaal. Daar gaan we vast nog meer van horen.

uitslagdamtotdam2015