miekestockholmBegin november behaalde Mieke Wessel uit klas 6D van het Cygnus met het Nederlandse team al een mooie 4e plaats bij de Noord-Europese wiskunde-wedstrijd in Zweden.

Op 13 november was de finale prijsuitreiking van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. In de categorie 6vwo won Mieke een individuele prijs: zilver! Dat betekende een oorkonde, een forse beker, een boek van meer dan 1000 pagina's en 150 euro.

Deze Olympiade is een wedstrijd in drie rondes waaraan in eerste instantie meer dan 10.000 leerlingen van meer dan 300 scholen deelnamen. Iedere ronde vielen er vele kandidaten af. Tot de eindronde in september. Mieke haalde toen 46 van de 50 punten.

Uit de prijswinnaars wordt ook een nationale selectie geformeerd voor het team dat Nederland in juli 2016 vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Hong Kong. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls' Mathematical Olympiad in Roemeniƫ en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in Nederland.

mieke2ewisoly2015Vorig schooljaar bleek trouwens al dat Mieke een kei was in wiskunde. Ze nam toen deel aan de landelijke wiskunde-B-dag. Het werkstuk van het team van Mieke werd uitverkozen tot een van de beste werkstukken landelijk. Haar team werd vierde. Uit het juryrapport: "Dit team dankt zijn plek aan de getoonde originaliteit bij verschillende onderdelen".

En Mieke heeft vorig schooljaar (in de 5e klas dus al) eindexamen in wiskunde B heeft gedaan middels een versneld programma. Voor haar vervroegde Centraal Eindexamen haalde ze toen een 9,9 (!), waardoor haar eindcijfer voor wiskunde B op een 10 uitkwam.

Je kunt je voorstellen dat het Cygnus en in het bijzonder haar wiskunde-docenten apetrots zijn op onze Mieke.