historie

Het Cygnus Gymnasium is gehuisvest in een bijzonder schoolgebouw met een interessante historie. Voor het gebouw met de bijnaam het Schip heeft de architect, Ben Ingwersen, zich door zijn wereldberoemde voorbeeld Le Corbusier laten inspireren.

ambachtsschool

Omdat Het Schip, dat in 1956 werd opgeleverd, altijd een ambachtsschool is geweest moesten alle materialen en leidingen goed in beeld zijn: beton, metselwerk, hout, staal en glas.

prijswinnende renovatie

Voor het Cygnus Gymnasium is dit rijksmonument van top tot teen in oude stijl en glans gerestaureerd. Voor deze renovatie hebben wij de Geurt Brinkgeve Bokaal gewonnen. Ook hebben we een Gulden Feniks in de wacht gesleept voor de beste renovatie van een bestaand gebouw.

faciliteiten

Het Schip is een rijksmonument, maar wel voorzien van alle leermiddelen en faciliteiten van de 21ste eeuw. Er is natuurlijk een draadloos netwerk, in alle lokalen zijn er smartboards en we werken veel met laptops.

Maar er is meer: een laboratorium, muziekstudio’s, een theaterzaal, een dojo en een fitnessruimte. Op het dak een sterrenkoepel. Natuurlijk werk je met boeken, maar we hebben ook een intensief gebruikte, goed ontwikkelde elektronische leeromgeving .