Als het nodig is kan de school terugvallen op een uitgebreid zorgsysteem waarin naast de mentoren en de afdelingsleider ook een zorgcoördinator, een remedial teacher (dyslexie), counselors, een schoolarts, een schoolpsycholoog en vertrouwensdocenten actief zijn.

huiswerkbegeleiding

Voor leerlingen die zich de nieuwe manier van werken maar moeilijk eigen kunnen maken of die thuis niet de beschikking hebben over een eigen werkplek is er drie dagen in de week huiswerkbegeleiding.

leerlingtutoren

Mocht je extra hulp nodig hebben voor een specifiek vak dan word je door onze eigen bovenbouwleerlingen geholpen (leerlingtutoren). Zij kunnen het je soms beter uitleggen dan de docent omdat ze vaak hetzelfde probleem nog niet zo lang geleden ook hebben gehad. Dit kost je 6 euro per uur.

Cygnus-uren

Het Cygnus Gymnasium ondersteunt eerste- en tweedeklassers die extra steun nodig hebben voor Latijn, Grieks, taal en rekenen/wiskunde. Dat doen wij in het zogeheten Cygnus-uur (CU in het rooster).

In het najaar doen we een screening, een test om na te gaan wat leerlingen kunnen. Aan de hand van de resultaten en rapportcijfers moeten eersteklassers naar CU.

Er zijn bovendien twee bijzondere CU’s: ten eerste Executieve Functies voor leerlingen die aan het organiseren en plannen moeten werken, ten tweede informatiekunde voor leerlingen die meer moeten of willen met de computer.


AFTER’S COOL

afterscoolHuiswerkbegeleidingsinstituut AFTER’S COOL verzorgt sinds december 2015 huiswerkbegeleiding en bijles op het Cygnus Gymnasium. Leerlingen kunnen hier vijf dagen per week terecht voor enthousiaste en betrokken hulp bij hun huiswerk. “Wij staan voor een praktische, concrete en ‘down to earth’ benadering, waarbij we toewerken naar zelfstandigheid. Wij leren de leerlingen het zelf te doen (leren leren!)”.

AFTER'S COOL werkt met een team enthousiaste en betrokken begeleiders, voornamelijk studenten van de universiteit, met aan het roer een coördinator. Een begeleider heeft op een middag ongeveer 7 kinderen onder zijn of haar hoede, de coördinator houdt de resultaten en de planning van de leerlingen in de gaten. Ouders ontvangen regelmatig terugkoppeling over de vorderingen. Speciaal voor AFTER'S COOL is een computerprogramma ontwikkeld, een leerlingvolgsysteem dat de coördinatoren helpt het huiswerk goed in te plannen en de schoolresultaten van de kinderen te volgen.

Bijles

Voor leerlingen die een achterstand in willen halen, bijgespijkerd willen worden voor een specifiek vak of zich extra willen voorbereiden op een toets geeft AFTER’S COOL bijlessen. Deze één-op-één-hulp wordt speciaal afgestemd op de situatie en leerstijl van de leerling.

Over AFTER’S COOL

AFTER’S COOL (opgericht in 1999) biedt leerlingen ondersteuning bij hun schoolwerk vanuit vestigingen in de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Scholieren uit het primair, voortgezet en hoger onderwijs kunnen er terecht voor huiswerkbegeleiding, bijles, remedial teaching, diagnostiek en trainingen. Het motto luidt: ‘Ik zal slagen!’

Aanmelding & informatie

Openingstijden: Dagelijks van 14.20 uur tot 18.00 uur

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.afterscool.nl