Ziek?

Je ouder/verzorger mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of belt naar school om je ziek te melden. Ben je de volgende dag nog ziek, dan stuurt je ouder/verzorger weer een mailtje.

Ziek geworden op school?

Je meldt je bij jouw leerjaarcoördinator(kamer 214) of – als hij er niet is – de conrector, die geeft je een kaartje dat je inlevert bij de conciërge. Wanneer je niemand kunt vinden van de schoolleiding of het zorgteam dan overleg je met de conciërge. Je kunt niet naar huis gaan zonder dat iemand er van weet.

Naar de dokter of tandarts?

Je ouder/verzorger mailt of belt liefst ruim van te voren welke lesuren je om welke reden zult missen.

Te laat?

Je meldt je bij de conciërge en krijgt van hem een te-laat-briefje, waarmee je de klas in mag. De volgende dag meld je je om acht uur bij de conciërge.

Wanneer je meer dan 20 minuten te laat bent, dan hoeft de docent je niet meer toe te laten in de klas en word je absent gemeld.

NB. Dit geldt natuurlijk NIET wanneer je met een geldige reden te laat komt. Dan mag je altijd nog de klas in, met een briefje ‘geoorloofd te laat’ van de conciërge en hoef je je niet te melden de volgende dag.

Verlof vanwege religieuze redenen

Je ouder/verzorger meldt minimaal twee dagen voor de feestdag dat je er niet zal zijn. Dat mag één dag per feest.

Verlof vanwege gewichtige redenen

Wanneer je verwacht wordt op een bruiloft, jubileum of uitvaart in de familie, dan vraagt je ouder/verzorger dat zo tijdig mogelijk aan met een officieel formulier van de gemeente. Dit formulier is te downloaden vanaf de website en is te verkrijgen bij de verzuimcoördinator.

Verlof vanwege beroep ouder/verzorger

Wanneer je vanwege het beroep van je ouder/verzorger niet minimaal 1 maal per jaar samen twee weken aaneensluitend op vakantie kunt dan kan hij/zij maximaal 1 maal per jaar buiten de schoolvakanties maximaal 10 schooldagen vakantieverlof aanvragen. Een werkgeversverklaring is bij dit verlof een vereiste. Dit formulier is te downloaden vanaf de website en is te verkrijgen bij de verzuimcoördinator.

blessure of andere reden voor verzuim bij de gymlessen

Als een leerling vanwege een blessure of een andere reden niet actief kan deelnemen aan de gymlessen, is de leerling verplicht bij de les aanwezig te zijn. De leerling laat aan de gymdocent een door ouders/verzorgers geschreven briefje zien. Bij langdurige blessure overlegt de leerling met de docent over de verdere gang van zaken en ouders sturen een mail naar de leerjaarcoördinator met de reden, graag ook een medische verklaring meesturen.

verzuim bij toetsen

Bij verzuim bij proefwerken en andere toetsen, dient van tevoren gebeld te worden naar school en een mail gestuurd te worden naar de leerjaarcoördinator. Als de leerling weer op school is dient er een brief met handtekening van ouder/verzorger ingeleverd te worden bij de leerjaarcoördinator, zie PTA regelement.