De ouderraad van het Cygnus Gymnasium bestaat momenteel uit 15 ouders. Zij komen regelmatig bijeen, ongeveer 5 á 6 keer per jaar. In zo'n bijeenkomst is altijd iemand van de directie aanwezig. Het is een open gesprek, dat wil zeggen dat er punten besproken kunnen worden vanuit de schoolleiding richting de ouderraad en andersom: de ouderraad-leden kunnen vragen van zichzelf of andere ouders/verzorgers voorleggen. De ouderraad geeft in de overleggen alleen informeel advies. In de ouderraad zitten twee ouders die ook in de medezeggenschapsraad (MR) van het Cygnus zitten. Hierdoor kunnen we waar nodig een achterban vormen voor de MR. Ook is recent contact gelegd met het Leerlingenplatform. Nieuwe ouders/verzorgers wordt tijdens de eerste ouderavond gevraagd of ze interesse hebben om in de ouderraad te komen. Ook zittende ouders/verzorgers zijn uiteraard alsnog welkom om zich aan te sluiten.

De ouderraad stelt zich tot doel ook actief een brug te vormen tussen de school en de ouders/verzorgers door hen te benaderen en te betrekken bij de school o.a. door het organiseren van informatieve avonden onder de titel 'Cygnus Ontmoet...': Erik Scherder (hoogleraar Neuropsychologie) deed de aftrap, daarna kwam Mijke post (Docent Communicatie en Career writing facilitator), en voor dinsdag 5 februari '19 staat Jaap Scheidell (Hoogleraar Voeding en Gezondheid) op het programma. De avonden zijn bedoeld voor ouders en leerlingen en gaan veelal over maatschappelijk relevante of voor hen belangrijke of actuele onderwerpen.

Als u vragen hebt, lid wil worden van de ouderraad, of notulen zou willen ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Met vriendelijke groet,

Pien de Wit (Voorzitter - 2C en 3E), Boudewijn Kostelijk (1C), Estelle Bovelander (3E), Marcel Hermans (2E), Moniek Worhoudt (2C), Jim Jansen (Lid MR-2D), Roos van Waijjen (6E), Monica van Dixhoorn (lid MR - 3E), Jaap Roorda (3C), Natasja Grimbergen (3D), José Salhi-Vossen (1A), Anouschka Verhagen (1A), Dagmar Keim (1C en 3B).